Baby massages

Massages voor geborgenheid en basisveiligheid

Shantalla massage:

Massage zorgt voor de basisveiligheid en geborgenheid die je baby nodig heeft om goed te functioneren. Bij Zo Zoet zijn er verschillende massages mogelijk. In de basis wordt een vervorming gegeven van de bekende Shantalla massage gecombineerd met een aantal yoga technieken. Deze massagetechniek is afkomstig uit India. Shantalla masseerde haar dochter in de overvolle straten van Calcutta. Dit deed zij vol overgave en tederheid in het midden van alle lawaai.

Vroeggeboorte:

Ouders die een kindje hebben die te vroeg geboren is, hebben veel stressmomenten meegemaakt. Ouders hebben dan ook confronterende ervaringen te verwerken. Massage kan helpen bij het verwerken van de ervaring, omdat de band tussen ouder en kind hierdoor geïntensiveerd wordt. De massage kan dus voor zowel ouder als kind een belangrijk proces zijn.

Huilbaby:

Is jouw baby een huilbaby en is er geen medische oorzaak voor het huilen dan kan een babymassage een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van huilen. Voor een goed resultaat zal u de massage thuis ook dagelijks moeten uitvoeren. Daarnaast is rust, regelmaat en voorspelbaarheid erg van belang. Een ontspannen baby die lekker in zijn vel zit en goed slaapt, huilt over het algemeen minder.

Slaap lekker sessie:

Kom jij in de avond naar de BabySpa, dan krijgt jouw baby de Slaap Lekker massage. Trek je baby daarna kleertjes aan waarmee hij of zij direct door kan naar het eigen bedje.

Massages speciaal voor ongemakken

Geboortetrauma:

Tijdens de bevalling kan er een geboortetrauma ontstaan. Wonden die nog niet geheeld zijn, die uiten zich in onder andere verkrampte spieren, een ineffectieve ademhaling en slechte doorbloeding. Massage kan heftige gevoelens losmaken. Als je baby gaat huilen tijdens de massage kan het betekenen dat hij in contact is met een pijnlijke herinnering. Tijdens de massage zullen we hier op inspelen door even te stoppen met masseren en het verdriet er te laten zijn. Daarna leggen we de hand op het probleemgebied. Dit is een onderdeel van verwerking.

Darmkrampjes:

Darmkrampjes, helaas zijn er veel baby’s die er last van hebben. Ze beginnen meestal bij 2 tot 4 weken en zijn het heftigst rond de leeftijd van 6 weken. Het probleem lost zich uiteindelijk vanzelf weer op. Maar om te zorgen voor verlichting van dit grote ongemak is floaten gecombineerd met een darmmassage heerlijk voor je baby. Er zal mogelijk veel loskomen en ontspanning ontstaan.

Reflux:

Jouw baby kan gewone reflux of verborgen reflux hebben. Bij gewone reflux spugen baby’s regelmatig. Bij verborgen reflux komt de maaginhoud omhoog maar spuugt de baby het niet uit. Het gevolg is een irritatie van de slokdarm. Massage is geen behandeling tegen reflux maar zal wel de spierspanning in het lichaam doen verminderen, hetgeen kan resulteren in vermindering van reflux. De rug massage zal zittend gedaan worden.

Voorkeurshouding:

Heeft jouw baby een voorkeurshouding, dan bewegen zijn of haar armen en benen soms niet evenveel, hij/zij kan niet goed recht liggen en het hoofd niet goed in het midden houden. Hiervoor masseren we speciaal de monnikskapspier en doen we een aantal yoga oefeningen die zorgen voor ontspanning in de wervelkolom en schouders.

Overstrekken:

Overstrekt jouw baby dan wil dat zeggen dat zijn of haar rugspieren voortdurend aangespannen zijn. Het lijfje is strak en gespannen. Hier worden baby’s weer onrustig van met alle gevolgen van dien. Speciaal voor overstrekken zijn er meerdere massagetechnieken die gegeven zullen worden om de spanning in het lijfje te verminderen.