Effecten

De effecten van de behandeling hydrotherapie en massage zorgen ervoor dat je baby in het dagelijks leven zo optimaal mogelijk kan functioneren. De temperatuur van het water is rond de 35 graden. Jouw baby float in gezuiverd water, vrij van chemicaliën en chloor. Door de speciale ozon filter in de jacuzzi is het water nog zachter dan kraanwater. Dit voel je aan de huid van je baby als je hem of haar eruit haalt. Na iedere sessie wordt het water ververst.  Het zuivere water is geschikt voor baby’s met een zeer gevoelige huid of eczeem, dit zuivere water zorgt zelfs voor vermindering van eczeem.

In het warme water is je baby gewichtloos waardoor bewegen makkelijker gaat. De spierspanning neemt af en het verminderd eventueel aanwezige pijnklachten. Je baby zal gaan bewegen zonder dat de gewrichten belast worden. Door de bewegingen verbetert de kracht, stabiliteit, balans en coördinatie (motoriek).  De sessie zal zorgen voor algehele ontspanning.

Jouw baby mag komen wanneer hij of zij 6 weken oud is. De reden hiervoor is dat de nekspieren al wat sterker zijn dan 2 weken na de geboorte. Na 2 weken is het navelstompje er af. Na 6 weken is ook bekend of jouw baby heupdysplasie heeft, waarbij een aantal massage/yoga oefeningen niet wenselijk zijn.

Positieve effecten van de hydrotherapie en massage zijn: 

 • Versterkt de band tussen jou en je kleintje:
  de hechting is het belangrijkste wat jij en jouw baby nodig hebben. De aanraking tijdens de massage is al voldoende. Dit is de kracht van eenvoud. Door de aanraking maken jullie beiden oxytocine aan (knuffelhormoon). De massage helpt onrustige baby’s ontspannen.
 • Bevorderd het slaapritme:
  door het floaten en masseren zal je baby het lichaam ontspannen en makkelijker en dieper in slaap vallen.
 • Vermindering van reflux:
  het versterkt de binnenste spieren die bij baby’s met reflux nog niet sterk genoeg zijn. Tijdens de massage zullen een aantal oefeningen zittend gedaan worden.
 • Vermindering van darmkrampen:
  door het warme water en de bubbels wordt de buikwand gestimuleerd en dat zorgt voor een betere spijsvertering en minder darmkrampjes. Aanvullend hierop volgt een darmkrampjesmassage die ervoor zorgt dat de spijsverteringsorganen worden geprikkeld en ontspannen, hierdoor kan de stoelgang op gang komen.
 • Geboortetrauma behandelen:
  door de hechting en aanraking tijdens de massage kan je baby loskomen van zijn/haar geboortetrauma.
 • Positief effect op de groei en longcapaciteit:
  door de inspanning tijdens het floaten ontstaat een positief effect op de groei en longcapaciteit. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor premature baby’s. De ademhalingsspieren ontspannen door de massage.
 • Vermindering van voorkeurshouding:
  de stijfheid neemt af tijdens het floaten en er zijn speciale massagetechnieken voor de voorkeurshouding.
 • Vergroten van spierkracht en uithoudingsvermogen:
  het floaten kost veel kracht en energie waardoor je baby de spieren en uithoudingsvermogen traint.
 • Versterkt het immuunsysteem:
  massage stimuleert een belangrijk verdedigingsmechanisme van het lichaam tegen infecties. Daarnaast stimuleert aanraking de bloedsomloop.